Hoe werkt Xelfer

Hoe werkt Xelfer

Een platform gebouwd op delen


Xelfer is een platform gebouwd op “delen”! Zo begon Airbnb in 2008 toen twee ontwerpers de woonruimte die ze over hadden deelden met drie reizigers die op zoek waren naar een plek om te verblijven. Dit is de inspiratie geweest voor het ontstaan van Xelfer. We delen huizen, auto’s en gereedschap met behulp van een platform dus waarom geen werk en werknemers? En wat nu als we dit platform voor bedrijven in het domein van wet- en regelgeving kunnen zetten? Dan wordt het voor bedrijven een stuk eenvoudiger om aan wet- en regelgeving te voldoen!
Werkgevers en werknemers maken een gratis Xelfer account aan waarop de werkgever vacatures kan delen en werknemers met behulp van de unieke automatch zichzelf kunnen aanbieden. Bij succesvolle match tussen een vacature en een werknemer maakt de werknemer gebruik van een proefplaatsing voor de duur van twee maanden. De werknemer blijft gedurende de proefplaatsing in dienst van de “oude” werkgever en de bedrijven verrekenen onderling de kosten. Uiteindelijk beslist de inlenende werkgever of de werknemer voldoet, een arbeidscontract krijgt en zo mag blijven op de vacature.

Profielen
Door de persoonlijke Xelfer profielen leren werkgevers en werknemers elkaar beter kennen, vóórdat zij besluiten met elkaar te willen werken. Xelfer geeft geen volledige namen of contactgegevens op openbare profielen vrij, zodat de community erop kan vertrouwen dat hun informatie veilig blijft. Werkgevers en werknemers hebben eerst een kennismakingsgesprek met elkaar.

Gewenste functies
Er zijn weinig dingen zo moeilijk als zoeken naar de dingen waarvan je niet weet welke er zijn. Xelfer helpt werknemers om functies te ontdekken waar ze misschien nog nooit van gehoord hebben, maar die wel ontzettend goed bij hen passen op basis van werkervaring, competenties en vaardigheden.

Vacatures
Deelnemende werkgevers presenteren al hun vacatures op het platform. Dit kan van tijdelijke functies tot vaste banen zijn en van schoonmaker tot directeur. Zoekresultaten zijn gebaseerd op functies, competenties, vaardigheden en regio. Werkgevers beschrijven hun vacature in detail, inclusief de voorwaarden en duur. Werknemers schrijven recensies over hun ervaringen.

Online berichtenverkeer en meetups
Xelfer houdt haar community verbonden via online berichtenverkeer en meetups. Werkgevers en werknemers kunnen Xelfer meetups gebruiken om elkaar te vinden.

Vertrouwde Services


Xelfer maakt het delen van vacatures en werknemers eenvoudig en veilig. Wij verifiëren persoonlijke profielen en vacatures, bieden een slim berichtensysteem zodat werkgevers en werknemers met elkaar kunnen communiceren en beheren een betrouwbaar platform om betalingen te verwerken. Het proces van collegiaal uitlenen wordt volledig gefaciliteerd en afgehandeld conform de vereiste wet- en regelgeving.

Verificaties
Xelfer stelt werkgevers en werknemers op hun gemak met functies zoals identificatiecheck, kredietwaardigheidscheck en openbare recensies. Geverifieerde identificaties tonen aan dat jij aan een aantal specifieke verificaties hebt voldaan zoals een profielfoto, e-mailadres en telefoonnummer. Werkgevers en werknemers bouwen ook vertrouwen en een reputatie op door na elke opdracht recensies over hun ervaringen te schrijven.

Berichten sturen
Ons berichtensysteem zorgt ervoor dat de communicatie tussen werkgevers en werknemers op Xelfer blijft. Je contactgegevens blijven privé tot je een bevestigde afspraak hebt.

Betaalsysteem
Ons veilige en gemakkelijke betaalsysteem ondersteunt twee soorten van betaling en uitbetalingsmethoden. Xelfer vordert betalingen na het moment dat werknemers voor het eerst een declaratie ingediend hebben. Een inlenende werkgever betaalt op wekelijkse basis de vergoeding + afhandelingskosten voor de geleende werknemer. Een uitlenende werkgever ontvangt op twee wekelijkse basis de vergoeding voor zijn uitgeleende werknemer. Op deze manier kunnen de werkgevers en werknemers erop vertrouwen dat Xelfer betalingen zal verwerken en uitvoeren wanneer een declaratie is bevestigd.

Referenties


Hoe werken referenties?
Referenties zijn commentaren op Xelfer profielen, gepost door vrienden, familieleden of collega’s die een gebruiker helpen een betrouwbare reputatie in de Xelfer community op te bouwen. Je moet een Xelfer account hebben om referenties aan te vragen. Een referentie wordt pas op een profiel weergegeven als degene waar de referentie over gaat akkoord is gegaan .

Om een referentie aan te vragen
Ga naar profiel bewerken en kies voor de knop ‘Referentie aanvragen’ om e-mails te sturen aan de mensen van wie je een referentie wilt ontvangen. In de container ‘Referentie over jou’ zie je de referenties die je hebt ontvangen. Je zult elke referentie moeten goedkeuren voordat hij op je profiel verschijnt. De enige manier om voor iemand anders in de Xelfer community een referentie te kunnen schrijven is als reactie op een referentie-aanvraag. Je kunt niet pro-actief voor iemand een referentie achterlaten. Referenties zijn anders dan recensies, die opdrachtgevers en kandidaten na een voltooide plaatsing voor elkaar schrijven.

Service


Of je nu inleent, uitleent of werkt met behulp van Xelfer, wij zijn er voor jou, vóór, tijdens en na je ervaring. We hebben de meest gestelde vragen over Xelfer in ons Helpcentrum beantwoord. Voor alle andere vragen kun je contact met ons opnemen via xelfer.nl/contact of de button ‘stel een vraag’.

icoon_service300