Van werk naar werk

 

Van werk naar werk is een traject dat de werkgever en de werknemer doorlopen om een werknemer naar ander werk te helpen. Ondanks dat het wettelijk verplicht is voor werkgevers, is het ook sociaal maatschappelijk om bij te dragen aan leuk nieuw werk voor je werknemer. Een baan waar hij echt gelukkig is en het beste uit de verf komt.

Verplicht van werk naar werk

Met de komst van de Wet werk en zekerheid zijn werkgevers verplicht op werknemers die om welke reden dan ook niet meer kunnen werken, te helpen bij het vinden van ander werk. Het doel van de Wet werk en zekerheid is om bij te dragen aan een fatsoenlijke arbeidsmarkt en hiermee het percentage ontslagen terug te brengen.

Wanneer van werk naar werk

Er zijn verschillende redenen om een werknemer te helpen bij het vinden van ander werk. Het kan voorkomen dat je gaat reorganiseren en daardoor te veel werknemers in dienst hebt. Helaas kan je niet iedereen behouden en zit je dus met boventallig personeel. Het kan zijn dat je werknemer om een bepaalde reden zijn werk niet meer kan doen. Binnen jouw organisatie kan hij ook geen ander werk verrichten, omdat je daar simpelweg geen ruimte voor hebt of hij er niet geschikt voor is. Maar het is ook mogelijk dat je werknemer geen uitdaging meer heeft in zijn werk en jij hem niets anders kunt bieden. In plaats van dat je jouw werknemer ontslaat kan of moet je hem begeleiden naar ander werk.

Wat Xelfer voor jou kan betekenen

Profiel

Je nodigt jouw werknemer
uit om een profiel aan te
maken op Xelfer

Match

De unieke automatch doet
het werk. Jouw werknemer
ontvangt geschikte
vacatures van aangesloten
werkgevers

Proeven

Na een succesvolle match
kunnen zij eerst even aan
elkaar wennen doordat je
jouw werknemer uitleent
aan de andere werkgever

Nieuw werk

Als zij besluiten met elkaar
door te gaan dan kan de
collega-werkgever
de werknemer natuurlijk
kosteloos overnemen

Profiel

Publiceer met één druk op
de knop al jouw vacatures
op Xelfer

Match

De unieke automatch
doet het werk. Je ontvangt
profielen van geschikte
kandidaten

Proeven

Na een succesvolle match
kunnen jullie eerst even
aan elkaar wennen doordat
je collega-werkgever zijn
werknemer uitleent

Nieuw werk

Als jullie besluiten met
elkaar door te gaan dan
kan je de werknemer
natuurlijk kosteloos
overnemen

Profiel

Je maakt een persoonlijk profiel van jouw
werkervaring, competenties, vaardigheden en interesses

Match

De unieke automatch doet het werk. Je ontvangt geschikte vacatures van aangesloten werkgevers

Proeven

Na een succesvolle match kunnen jij en de nieuwe werkgever eerst even aan elkaar wennen doordat jouw werkgever je uitleent

Nieuw werk

Als jullie besluiten met elkaar door te gaan dan kan je overgenomen worden door de nieuwe werkgever en heb jij een nieuwe baan

Traject van werk naar werk

Het traject van werk naar werk kan je op verschillende manier invullen. Je hebt outplacement en selfplacement. Met outplacement schakel je een bureau in waar je werknemer begeleid wordt in het vinden van een nieuwe baan. De echte stap naar ander werk is dan nog niet gezet. Met selfplacement plaatst de werknemer zichzelf op ander werk van een collega-werkgever die ook aangesloten is bij Xelfer. Jij geeft hem de mogelijkheid om zich te begeven in een vertrouwelijk netwerk waar hij kan gaan proeven van banen waar hij op matcht op basis van zijn profiel. De werknemer gaat dus daadwerkelijk van werk naar werk.