Neem eigen regie, plaats jezelf en vind werk dat bij je past

Selfplacement zegt het eigenlijk al: plaats jezelf. Dat is precies waar Xelfer je bij helpt.

 Stap 1: Profiel

Icoon bedrijfsprofiel - Xelfer

Inspiratie

Icoon vacatures - Xelfer

Arbeidsmarktperspectief

Icoon werknemers - Xelfer

Gratis beroepskeuzetest

Op Xelfer vind je inspiratie voor nieuw werk. We tonen foto’s, beroepsprofielen, opleidingen, salarissen en competenties om je te helpen in je zoektocht naar nieuw werk

Op Xelfer geven we je inzicht in jouw arbeidsmarktperspectief

Om uit te zoeken welke beroepen bij je passen, is het mogelijk een beroepskeuzetest te doen via onze partner 123test.nl. In een aantal stappen krijg je een overzicht van beroepen die aansluiten op je competenties, studieniveau, studierichting, gewenste organisatietype en persoonlijkheid. Je ziet bovendien of je opleiding aansluit op het beroep of welke studie je eventueel nog kan doen om dit beroep uit te kunnen oefenen. Doe dus nu de beroepskeuzetest van 123test.nl.

Stap 2: Match

Icoon vacatures - Xelfer

Vacatures

Icoon kennismakingsgesprek - Xelfer

Kennismakingsgesprek

Als blijkt dat ander werk misschien toch beter bij je past, is het belangrijk te weten of er ook vacatures voor zijn. Met behulp van de automatch ontdek je vacatures en kan je direct reageren op de voor jou gemaakte matches. De werkgever kan jouw vraag voor een uitnodiging accepteren of afwijzen. Je kunt ook door een werkgever uitgenodigd worden voor een vacature.

Nadat de werkgever jouw verzoek tot een afspraak heeft geaccepteerd helpt ons berichtensysteem om een afspraak tussen jou en de werkgever te maken. Je kan hierbij altijd kiezen tussen drie verschillende opties voor data die in het bericht staan of een eigen voorstel doen.

Stap 3: Proeven

Icoon basis - Xelfer

Collegiaal uitlenen

Icoon vergoeding - Xelfer

Doorbetaald

Door deel te nemen aan Xelfer stem je ermee in dat je na een succesvolle match op basis van collegiale uitleen voor maximaal 2 maanden gaat werken bij een andere werkgever.

Je wordt tijdens deze uitleen gewoon doorbetaald door jouw werkgever. Jouw werkgever ontvangt een vergoeding voor jou voor elk uur dat jij werkt en de inlenende werkgever betaalt afhandelingskosten van €1,25 per gewerkt uur aan Xelfer.

Stap 4: Nieuw werk

Icoon nieuw werk - Xelfer

Overname

Als jij en de inlenende werkgever na de periode van proeven besluiten met elkaar door te gaan dan krijg je een nieuw arbeidscontract aangeboden en ga je uit dienst bij je huidige werkgever. Gefeliciteerd met je nieuwe werk.

Icoon vertrouwen - Xelfer

Review

Wij vragen je om een review te schrijven over jouw werkervaring. Hiermee help je anderen in het maken van een keuze voor ander werk.

Selfplacement versus Outplacement

We kennen allemaal outplacement. Ben je of word je ontslagen dan moet je begeleid worden bij het vinden van een nieuwe baan. De organisatie waar je werkt betaalt een outplacementbureau dat je gaat begeleiden naar ander werk. Je volgt sollicitatietrainingen, doet een beroepskeuzetest, krijgt begeleiding in het optimaliseren van je LinkedIn-profiel en voert tussentijdse gesprekken. Je bent dus klaargestoomd voor het sollicitatietraject, maar de tocht moet nog beginnen.

Er is ook selfplacement. Met selfplacement neem jij de regie in eigen handen. Op Xelfer zijn werkgevers aangesloten die werk en werknemers met elkaar delen en zo aan hun verantwoordelijkheid voldoen bij het begeleiden van werk naar werk. Je kan zelf reageren op vacatures waar jij op matcht. Werkgevers zien ook dat jij matcht op hun vacature en weten daarom dat jij gaat reageren. Door middel van een proefplaatsing kan je zelf ervaren of het nieuwe werk ook echt bij je past.

Selfplacement, hoe werkt het voor jou?

Xelfer helpt jou bij het invullen van je online profiel en inspireert jou door te laten zien welk werk jij allemaal nog meer kunt doen. Werk waar je misschien nooit eerder aan gedacht hebt. Bedrijven plaatsen vacatures en op basis van jouw werkervaring, werkvoorkeuren, vaardigheden en competenties word jij hierop gematcht. Jij neemt dus de regie in eigen handen door zelf actief op vacatures te reageren. Werkgevers kunnen jou ook direct uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Door middel van een proefplaatsing kan je ervaren of het nieuwe werk ook bij je past. Zo beïnvloed jij de begeleiding in de oversteek van werk naar werk en plaats jij jezelf op een nieuwe baan.

 

Selfplacement dus!