Xelfer functie - Fietsenmaker
doorgroeien

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden facilitair fietsenmaker

Het arbeidsmarktperspectief van de fietsenmaker is beperkt. Iedere plaats heeft immers maar een aantal fietsenmakers waar er wel altijd een paar extra personeel zoeken. Als fietsenmaker kun je natuurlijk ook simpelweg voor jezelf beginnen, maar dit is lang niet overal een goed idee. Op veel plaatsen is de markt al verzadigd, en hebben fietsenmakers het er zonder concurrentie al druk zat mee om rond te komen. Doorgroeimogelijkheden zijn er niet of nauwelijks. Als je fietsenmaker wilt worden moet je dit echt doen omdat het je passie is, want als je doet wat je leuk vindt ben je er ook succesvol en goed in!

Icoon bedrijfsprofiel - Xelfer

Profiel fietsenmaker

Een fietsenmaker is iemand die fietsen verkoopt en repareert. Het beroep bestaat al lang maar sinds een aantal jaren wordt er ook wel gesproken over een fietstechnicus’ of ‘rijwieltechnicus’. Dit omdat veel fietsen geavanceerder worden, en daarmee moeilijker te repareren door mensen zelf (bijvoorbeeld de fietsen met hulpmotortjes, technisch complexe versnellingen, bromfietsen, enz.).
Het beroep van fietsenmaker komt in Nederland nog veel voor. Nederland is een echt fietsland, en in iedere woonplaats zijn wel fietsenmakers te vinden. Veel mensen laten simpele klusjes (band plakken e.d.) aan hun fiets liever door de fietsenmaker doen. Ook gaan fietsen door vandalisme, intensief gebruik of juist te weinig gebruik om de zoveel tijd iets mankeren wat alleen door iemand met het juiste gereedschap gerepareerd kan worden.

bedrijf

Bij welke organisaties kan je werken als fietsenmaker

Als fietsenmaker werk je voor een fietsenmaker of fietsenwinkel of als zelfstandige.

Icoon vertrouwen - Xelfer

Wat verdien je als fietsenmaker

Als fietsenmakers heb je meestal een klein bedrijf en hooguit een paar man personeel in dienst. Je inkomen is niet altijd hetzelfde en ligt tussen de € 800,- en ergens boven de € 2.000,-. Sommige gespecialiseerde fietsenwinkels met veel personeel kunnen hierboven zitten met een inkomen van € 2.800,- per maand of hoger, maar voor veel fietsenmakers is een maandsalaris van ongeveer € 2.300,- het maximaal haalbare.

Xelfer selfplacement
Xelfer collegiaal uitlenen
Xelfer collegiaal uitlenen
Xelfer werk naar werk